onsdag 9 oktober 2013

Morotsbröd

Ett recept till blir det idag....

Morotsbröd

25 g jäst
3 1/2 dl ljummen mjölk
1/2 dl rapsolja
1 1/2 tsk salt
1 msk solrosfrön
1 morot, fint riven
2 dl vetemjöl
7-9 dl rågsikt

Smula jästen i bunken och lös upp med mjölken.
Tillsätt olja, salt, riven morot, solrosfrön, vetemjöl och rågsikt, lite i taget.
Blanda ihop allt och knåda några minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i 30 min.
Knåda igenom degen, forma till en limpa och lägg i en smord brödform, ca 2 liter.
Skärmar 1 cm djupa snitt med vass kniv i brödytan och strö över lite vetemjöl.
Låt jäsa under bakduk i ca 45-60 min.
Kattungen på 250 grader.
Sätt in limpan längst ner i ugnen och sänk temperaturen till 225 grader.
Grädda 20-25 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar