måndag 24 september 2012

Krämig pasta med lax & broccoli

Tänkte bjuda på ett enligt mig supergott GI-recept som går väldigt snabbt att göra.... helt klart en favorit i GI-böckerna här hemma!

Krämig lax & broccolipasta
(2 port)

200 g fullkorn/dinkelpasta
250-500 g färsk broccoli i små buketter (naturligtvis skivar jag även ner "stammen" på broccolin)
1 msk olivolja

1 rödlök, hackad
2½ dl havregrädde (Oatly iMat)
1 dl vatten
1 msk fiskfond
1½ tsk arrowrot
1½ msk citron
rivet skal från 1 citron
1 portionsbit lax, skuren i bitar
svartpeppar
mineralsalt

1. Koka pastan. När det är 4 minuter kvar av koktiden lägger du i broccolibuketterna. När pastan är klar sköljer du den hastigt under kallt vatten och låter den rinna av i ett durkslag.
2. Medan pastan kokas kan du göra såsen. Värm upp oljan i en stekpanna och fräs löken i några minuter. Tillsätt havregrädden, vattnet och fiskfonden. Koka upp och låt skjuda några minuter.
3. Tillsätt arrowroten (utrörd i lite kallt vatten), citronsaften och det rivna citronskalet, koka upp och låt sjuda under omrörning i några minuter på medelstark värme tills såsen blir lite tjockare.
4. Lägg i laxen och låt sjuda ytterligare några minuter tills laxen är färdig. Smaka av med svartpeppar och mineralsalt.

Mums!!

Jeanette

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar