tisdag 11 september 2012

Världens godaste äppelsmulpaj

Tänkte att jag ska dela med mig av receptet på en supergod äppelpaj mellan alla inlägg om vad som sys, stickas och virkas. Tyvärr blev det inte mycket sytt idag då maskinen är i akut behov av service.... inte riktigt vad jag räknat med nu när miniorernas dräkter skall sys....

Mentorskollegan kom med en hel påse med äpplen från sin trädgård, gissa om jag blev lycklig!

Världens godaste äppelsmulpaj

För 6 personerca 800 g äpplen
1 tsk kanel
2 tsk socker
1 krm flingsalt
smör till formen

Smul125 g kallt smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1½ dl socker
1½ tsk flingsalt


Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär smöret i bitar. Nyp ihop smör, mjöl och havregryn till en smulig massa. Blanda i socker och flingsalt.
3. Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Blanda äpplena med kanel, socker och flingsalt i en smord pajform, ca 28 cm i diameter.
4. Fördela smulorna över äpplena och grädda pajen i mitten av ugnen 20-25 minuter, tills den fått fin färg. Låt svalna något och servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass!





Jeanette

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar