söndag 12 augusti 2012

Brytbröd med äpple

Passar på så här innan OS-finalen i handboll att lägga ut ett recept som jag provade innan idag.
Brödet innehåller äpple, som passar bra nu när hösten närmar sig och som gör det extra saftigt.

Brytbröd med äpple
1 bröd, 24 bitar

Du behöver
50 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
1/4 dl fibrex
1 ts salt
½ dl brödsirap
2 rivna äpplen
½ dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
ca 1 dl siktat dinkelmjöl

Gör såhär
1. Smula jästen i en skål. Häll på vattnet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt fibrex, salt, sirap, de rivna äpplena, linfrön, sesamfrön och solrosfrön. Arbeta in mjölet, lite i taget tills degen släpper från kanterna. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta degen smidig på bakbordet. Forma till en fyrkantig platta. Lägg den i en smord långpanna, 20x30 cm, och skär i rutor med en oljad kniv. Låt jäsa 20 min.
3. Grädda brytbrödet i ugnen i ca 25 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar