söndag 1 juli 2012

Dinkelbröd med äpple & kanel

Ikväll har jag bakat ett favoritbröd och jag tänkte dela med mig av receptet på detta.

Dinkelbröd med äpple & kanel
2 st

50 g jäst
7 dl vatten
2 tsk salt
1 msk kanel
2 msk honung
2 msk olja
4 grovt rivna äpplen
½ dl linfrön
2 dl solrosfrön
20 dl dinkelmjöl

Gör så här
1. Rör ut jästen med ljummet vatten i en stor bunke.

2. Bland i salt, kanel, honung, olja, äpplen, linfrön, solrosfrön och dinkelmjöl. Arbeta in så mycket av mjölet i degen så att den släpper från kanterna och inte är kladdig. Trots det skall degen vara ganska lös. Låt jäsa minst 60 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

3. Smörj två avlånga formar, ca 1½ liter. Ta upp degen ut bunken och fördela den i formarna. Jämna till ytan och pensla med vatten för att få en hård yta.

4. Om du vill kan du strö lite flingsalt eller solrosfrån över. Grädda bröden i den nedre delen av ugnen i 25-30 minuter.



Jeanette

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar